Na południowym zachodzie Polski prognoza netto zatrudnienia wynosi +16%.
40% przedsiębiorstw wręcza pieniądze, a 46% przygotowuje paczki dla pracowników lub kontrahentów, w których dominują produkty spożywcze.
24% pracowników odczuwa wyrzuty sumienia lub presję, gdy nie reaguje natychmiast na służbowe wiadomości po godzinach.
Przed świętami Bożego Narodzenia wzrost cen żywności utrzyma się na średnim poziomie ok. 4% w skali roku.
Kobiety częściej niż mężczyźni dostrzegają w nowych przepisach szansę na poprawę standardów, a ich poparcie dla zmian...
Najwięcej aktywnych firm miało swoją siedzibę w województwie mazowieckim, wielkopolskim i śląskim.
34% zatrudnionych przyznaje, że nie jest w stanie wykorzystać całego urlopu, a 7% pracowników w ogóle nie...
Podwyżki będą skromne, ale firmy oceniają swoją kondycję finansową znacznie lepiej niż rok wcześniej.
Na jednego Polaka przypada w okresie Bożego Narodzenia średnio ok. 1,6 kg zmarnowanego jedzenia.
Systemem kaucyjnym objętych jest ok. 45 tys. punktów handlowych.
Polska, choć tradycyjnie była krajem numer jeden dla migracji z Ukrainy, obecnie mierzy się z rosnącą konkurencją...
Mimo przewidywanego spadku kosztów Polacy deklarują zamiar wydania na święta niemal 1,8 tys. zł, co stanowi ponad...
90% pracowników uważa, że świąteczne wsparcie powinno stanowić standard w każdej firmie.
Niewielki spadek zdaniem ekspertów nie jest oznaką osłabienia przedsiębiorczości, lecz świadczy o równowadze po latach dynamicznych zmian...
Rola handlu stacjonarnego będzie kluczowa w okolicach Bożego Narodzenia, kiedy decyzje zaczną opierać się na produktach podstawowych.