O cateringu Opavskiej już się mówi na mieście!

Wiele osób zna już restaurację przy Lidlu, bo tak często mówi się o tym lokalu, lub przynajmniej już o niej słyszało. Głównie za sprawą kuchni czeskiej serwowanej po tej stronie granicy. Nawet sami Czesi u nas jedzą – chwali się pani z kuchni - i często zamawiają także nasze śląskie dania. Nie wszyscy jednak wiedzą, że restauracja ta oferuje także bogaty catering, oparty na różnorodnej kuchni i ponad 15-letnim doświadczeniu.

Często z tej formy korzystają klienci indywidualni, zamawiający dania na przyjęcia rodzinne, komunie czy nawet małe wesela lub prywatki, a także większe imprezy np. przy okazji Sylwestra.

Zamówienie cateringu jest też dobrym rozwiązaniem dla organizujących 18. urodziny. Menu jest do ustalenia zgodnie z preferencjami solenizanta i jego gości. Można korzystać z bardzo szerokiego menu, komponując własne zestawy na podstawie propozycji podanych wraz z cenami na stronie www.opavska.pl . Jest to bardzo wygodne – mówi jedna z klientek restauracji Opavska, chwaląc jednocześnie profesjonalne doradztwo co do doboru dań i niskie ceny. Strona ta zawiera także gotowe zestawy, zawierające dania główne, dodatki oraz sałatki w jednym.

Cateringi najczęściej wyjeżdżają w weekendy, ale nie tylko, gdyż w ciągu tygodnia z tej formy kuchni korzystają firmy, zamawiające obsługę cateringową przy różnych okazjach. Są to często otwarcia nowych hal czy siedzib, bądź przyjęcia dla pracowników lub kontrahentów. Catering wówczas nie opiera się jedynie na przygotowaniu dań, ale także na pełnej obsłudze, począwszy od odpowiednich naczyń i zastawy, poprzez nakrycie stołów oraz profesjonalną obsługę kelnerską i dekoracje – wyjaśnia właściciel Opavskiej. Cateringi dowożone są w różne, wyznaczone miejsca. Nie zawsze jest to siedziba firmy. Czasem impreza odbywa się w plenerze, innym razem w magazynie, a zdarza się, że nawet na zamku. Było tak podczas specjalnego wydarzenia na Zamku Piastowskim pn.: „Przy książęcym stole”, kiedy przygotowywaliśmy dania wg receptur z epoki średniowiecza – wspomina szefowa kuchni. To było nowe doświadczenie, które wyszło pysznie – dodaje. Można powiedzieć, że żadne wyzwanie kucharzom Opavskiej nie straszne. Gotuje się od małych zamówień, po cateringi na kilkadziesiąt osób, dostosowując się do najwyższych wymagań klienta. Proponowane są tartinki, pyszne zakąski czy wykwintne kanapki i oczywiście dania obiadowe, ciepłe zupy i desery własnej roboty.

Restauracja Opavska oferuje także przygotowanie posiłków regeneracyjnych dla firm czy stałą współpracę w zakresie przygotowania dań. Możliwa jest także obsługa imprez plenerowych przy grillu, gdyż lokal przewiduje dowóz na miejsce odpowiedniego sprzętu oraz rollbaru do podania świeżego napoju z pianką. Z usługi cateringowej z Opavskiej skorzystały już duże, mniejsze i bardzo małe firmy działające na naszym terenie.

Kucharze z Opavskiej są do Państwa dyspozycji i liczą na to, że także Państwo zdecydują się przeżyć niezapomnianą kulinarną przygodę z daniami restauracji Opavska.