Tradycja i rozwój
Restauracja Swojskie Jadło to uosobienie polskiej i śląskiej tradycji. Regionalne dania, chłopski wystrój i panujący w Restauracji klimat to coś, co sprawia, że Goście bardzo chętnie do niej wracają. Swojskie Jadło istnieje od 2000 roku. Na przestrzeni lat, zmianie uległo przede wszystkim menu, które nieustannie wzbogacane jest o nowe smaki, dopasowane do najnowszych trendów kulinarnych.
Kuchnia jak w domu
Niewątpliwym atutem Restauracji Swojskie Jadło jest domowa kuchnia z wyrobami własnej roboty, takimi jak: chleb ze smalcem, czy swojska kiełbasa. Menu Restauracji bogate jest w różnorodne dania, dzięki czemu trafia w gust wielu Gości. Co więcej, w Restauracji serwowane są posiłki wyłącznie ze świeżych produktów. Nie stosuje się w niej wyrobów gotowych lub półproduktów i to jest właśnie sekret niepowtarzalnych smaków.
Klimatyczny, ciepły wystrój
Restauracja Swojskie Jadło wyposażona jest w drewniane meble, które zostały własnoręcznie wykonane przez górali. Duża ilość drewna i ciepłe kolory tworzą niepowtarzalny klimat, dzięki któremu Goście dobrze się czują, przebywając w Restauracji. Co więcej, w okresie świątecznym, Restauracja nabiera zupełnie innego wyrazu: zmieniane są dekoracje oraz drobne elementy wystroju.
Coś więcej, niż Restauracja
W Restauracji można zorganizować różnego rodzaju imprezy okolicznościowe: większe – do 75 osób (wesela, chrzty, komunie) oraz kameralne (spotkania z przyjaciółmi, spotkania biznesowe itp.). Ponadto, można zamówić także catering z dowozem.