• +48 502 21 31 22

Wykwintna restauracja w Zameczku Piotrowice przy Karwinie

Zameczek Piotrowice przy Karwinie już piąty rok otwiera dla swoich klientów bramę parku zamkowego z dziełami sztuki, ponadstandardowe centrum odnowy biologicznej oraz kompleks hotelowy. O wykwintne dania stara się szef kuchni-Pavel Čadil.

Wykwintna restauracja w Zameczku Piotrowice przy Karwinie

Restauracja zamkowa - to dobrze skoordynowany i kreatywny zespół o czym świadczy zadowolenie klientów z bliska i z zagranicy. Sam szef kuchni doświadczenie zdobywał na stażach w Wielkiej Brytanii, Niemczech, Francji i Włoszech. Jednak największą szkołą był dla niego Radisson Alcron Hotel w Pradze - oceniony gwiazdką Michelin. Pavel Čadil przekazuje swoje doświadczenie młodym adeptom sztuki kulinarnej w liceum gastronomii AHOL w Ostrawie oraz Albrechtowej szkole średniej w Czeskim Cieszynie.

Restauracja zamkowa szanuje sezonowość. Świadczy o tym fakt, że w naszej szklarni dorastają owoce, warzywa, boczniaki – grzyby, z których produkujemy fantastyczny tatar. Podstawą naszego menu jest oferta sprawdzonych oraz lubionych specjalności, do których nasi klienci wracają. Głównym zadaniem całego zespołu kuchni wraz z sommelierem, jest przygotować coś nowego i ciekawego, tak by połączy wszystkie smaki w unikalną harmonie smaków.

Co jest warte polecenia w menu w restauracji Zameczku Piotrowice?

Polecamy tatar z boczniaka ostrygowatego - grzybu, który uprawiamy we własnym zakresie. Oprócz niekwestionowanej jakości biologicznej, wpływa na prawidłowe funkcjonowanie przemiany materii, reguluje układ odpornościowy, zmniejsza zmęczenie i dodatkowo w naszym przygotowaniu jest bardzo smaczny.

Jednocześnie oferujemy przepis:

Przepis dodany przez szefa kuchni Pavla Čadila

Tatar z boczniaka - jak go robimy w restauracji Zameczku Piotrowice

Składniki :

Boczniak ostrygowaty 1000g

Biała cebula 100g

Czosnek 50g

Oliwa z oliwek

Wysokiej jakości mielona papryka czerwona

Keczup domowy 50g

Mielony kmin

Świeże chili

Pieprz czarny z młynka - według smaku

Sól

Chleb

Worchester

Korniszon

Olej

Jajko 1 szt

Szczypiorek 

 

 

Jak zrobić:

Dokładnie oczyścimy grzyby i ręcznie narwiemy.

Na oleju podsmażymy na drobno posiekaną cebulę, dodamy boczniaka, mielony kmin, pieprz, sól i pod koniec paprykę.

Zimne pomielimy i dosmakujemy jak klasyczny tatar.

Podajemy schłodzone z majonezem, przygotowanym z jajka, oleju i świeżego szczypiorku.

 

 

 

 

Podobne artykuły

Wyszukiwarka