Aromatyczne i niezapomniane smaki w Restauracji Pałac Większyce

W 2003 roku obecny właściciel, p. Roman Biernacki, rozpoczął prace nad stworzeniem miejsca, gdzie w przyjaznej atmosferze można delektować się znakomitą staropolską kuchnią, spędzając czas z bliskimi i przyjaciółmi.
 

Restauracja Pałac Większyce to idealne miejsce na świętowanie rodzinnych uroczystości. Siedem różnorodnych sal oddanych do dyspozycji gości, pozwala na urządzenie zarówno kameralnego przyjęcia, jak i hucznego wesela. Szeroki wybór potraw, profesjonalna obsługa oraz pomoc w organizacji przyjęcia to domena restauracji.

Restauracja oferuje Państwu dania kuchni śląskiej oraz staropolskiej, która przeważa w pałacowym menu. Polędwiczka z sarny w sosie truflowym, podana z ziemniaczanymi rosti oraz bukietem warzyw gotowanych na parze, to popisowe danie szefa kuchni, które króluje w karcie dań od początku istnienia restauracji. Natomiast tradycyjny creme brulle, podany z sorbetem lub parafit z orzechów włoskich i pistacjowych z ciemną czekoladą na puree malinowym, to desery stanowiące idealne zwieńczenie kulinarnych doznań. Bogata karta win, sezonowe desery szefa kuchni, niecodzienne drinki i napoje, to kolejne z powodów zachęcających do odwiedzenia tego miejsca.

Restauracja Pałac Większyce już od czterech lat znajduje się w serce najlepszych polskich lokali.

- Nasza restauracja jako jedyna reprezentująca województwo opolskie została już po raz czwarty z rzędu wyróżniona nagrodą Best of Awards of Excellence czyli dwoma widelcami - podkreśla Artur Biernacki, który współtworzy to miejsce.